Csapatunk

Készen állsz a Nagy Kalandra?
Téged is nyitott kapukkal vár Nürnbergben az Ajtósi Dürer Cserkészcsapat!
Célunk, hogy a 6-18 éves korosztály számára felejthetetlen élményeket és készségfejlesztő programokat kínáljunk, ahol baráti közösségben beszélhetnek magyarul, járhatják a természetet, tanulhatnak és ügyesedhetnek.
A 6-10 éves gyerekek (ők a kiscserkészek) számára játékos találkozókat, kreatív foglalkozásokat és a természetjárás lehetőségét biztosítjuk. Együtt fedezzük fel a körülöttünk lévő világot, a magyar történelmet és kultúrát. Már kis kortól játékos szerepeket kaphatnak a tábortűz körül.
A 10-14 éves cserkészeink kihívásokkal teli túrákon vesznek részt, sátrazunk és lehetőséget adunk a nürnbergi közösségi szolgálatra. A Külföldi Magyar Cserkészszövetség pedagógiai programja keretében a gyerekek megbarátkoznak a hagyományos cserkészismeretekkel. A szülőkkel együttműködve szeretnénk életre való, felelősségteljes felnőtteket nevelni a magyar gyerekekből.
Fiatal cserkészeink számára 15 éves kortól vezetői képzést és különleges programokat szervezünk, hogy segítsük őket a vezetői szerep vállalásában és a nürnbergi csapat vezetésében.
Kiemelten fontosnak tartjuk a szülőkkel való szoros kapcsolatot. Segítségükre számítunk a szervezésben és érdeklődés esetén a pedagógiai munkában is.
A csapat jelenleg 30 fős, és mindig nyitottak vagyunk új tagokra! Ha szeretnél részese lenni egy magyar közösségnek, ahol a barátság, a kaland és a tanulás egyaránt fontos, csatlakozz hozzánk! Nézd meg rendezvényeinket és jelentkezz most!