Csapattábor 2023 ősz

Nagyon eseménydús napok vannak mögöttünk. A tábor fő témája az államalapítás és az azt megelőző események voltak. A pénteki megérkezés és esti tábortűz után a szombati nap folyamán sok új dolog várt ránk.
Szombat délelőtt kipróbálhattuk gyakorlatban az elsősegélynyújtást és a sebkötözést, azaz elláttuk az augsburgi csatából hazatérő sebesült vitézeinket. Kicsit átismételtük Magyarország földrajzát, azon belül a főbb tájrészeket, hegyeket és folyókat (útba igazítást adtunk Gottfried bajor hercegnek, aki Istvánhoz és Gizellához igyekezett). Ezután különböző helyi gyógynövényekkel ismerkedtünk meg.
Majd a magyar történelem, államalapítás témájában merültünk el. Adalbert püspök megkeresztelte Árpád-házi Vajkot.
Szombat délután kicsit barkácsolhattunk és más izgalmas programok voltak, mint István és Koppány csatája. Az esti tábortűznél sor került István megkoronázására.
Ezután a 10 éven felüli cserkészekre egy éjszakai bátorságpróba várt, ahol a szaglásukra és hallásukra kellett támaszkodniuk elsősorban. Útjuk végén megtalálták az ellopott Szent Koronát és persze egy kis meleg teát és kakaót.
Vasárnap pedig megünnepeltük István és Gizella lakodalmát egy királyi lakomával. Vasárnap délutánra már csak játék és elpakolás maradt.
Akik még kitartottak hétfőn is, azoknak az egykori Kastl-i magyar gimnázium tanára, Gyuri bácsi tartott idegenvezetést a várban.